Recept van ”Pincho morunos”

Pincho morunos heeft voor het eerst zijn weg gevonden in de arabische landen.Het is een spies met aangerijgde lamsvlees .Door de jaren heen heeft zich dit ook gemengd in de Spaanse eetcultuur waar varkensvlees wordt gebruikt.Wij geven je graag de versie uit de authentieke La-Amistad keuken.

Wat heb je nodig?

  • Varkensvlees 1kg ( Bij voorkeur de procureur snit , die heeft de beste vlees/vet verhouding hiervoor)
  • Pimenton (gerookte paprikapoeder)
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Oregano
  • Cognac
  • Olijfolie
  • Afsluitbare kom

We snijden de varkensvlees in vierkante of rechthoekige blokken van 3/4 cm en leggen het in de kom. We strooien 2 eetlepels paprikapoeder , eetlepel oregano, theelepel zwarte peper, theelepel zout, eetlepel olijfolie, en als laatste een 3 eetlepel cognac.

Dit mengen we goed door elkaar. Het liefst met de handen om de kruiden goed in het vlees te masseren, en laten we het 24 uur in de koelkast marineren.

Voordat je het gaat grillen in de pan of barbecue laten we het vlees op kamer temperatuur komen , aan stokjes reigen en grillen maar!

Stuur je ons een foto van het resultaat?

Groeten,

Daniel!